Timitanár Digisuli

LÁTOGATÓK SZÁMA
  • 164 728
Partner

Kocka forgatása testátlókra

Forgassunk egy kockát minden testátlója körül 60 fokkal.

Egy kockának 4 darab testátlója van. Ábránkon rendre a következő csúcsok összekötésével keletkeznek: 1 – 7, 2 – 8, 3 – 5, 4 – 6.

 

Forgatás testátlókra

Készítsünk egy kockát, majd kattintsunk az Eszközök menü / Transzformációk parancsra és ott válasszuk a Forgatást. Ezúttal nem tengelyek mentén forgatunk, hanem a kocka testátlóira, ezért válasszuk a … 2 csúcs egyenese körül lehetőséget, majd írjuk be a Forgatás szöge (fok) 60 –at. Ezután írjuk be azt is, mely két pontot összekötő szakasz körül szeretnénk forgatni, és rögzítsük beállításainkat a rögzítés gombra kattintva. A transzformált alakzatok Rögzítés módja legyen Transzformált alakzat felvétele új alakzatként, mivel szeretnénk megtartani a régi alakzatot, és közben az újat is szeretnénk látni. Végezzük el a műveleteket mind a négy testátlóra: 1 – 7, 2 – 8, 3 – 5, 4 – 6.

 


Alakzat összefésülése

Amikor elkészültünk, 5 ugyanolyan sorszámozású csúcsokkal ellátott kockát látunk egybe. Ahhoz, hogy ez az öt kocka egy alakzat legyen, jelöljük ki jobb oldalon, a Projekt adatai vezérlőpanelen mindegyik alakzatunkat majd válasszuk az Eszközök menü / Kijelölt alakzatok összefésülése parancsot.

MESEKIRAKÓ

SZENTESKIRAKÓ
PanniWord 2.web
Szentes képekben – régi
FlashMatek