Timitanár Digisuli

LÁTOGATÓK SZÁMA
  • 160 307
Partner

Oktaéder építése

Az oktaédert 8 szabályos háromszögből építjük fel, 8 oldala, 6 csúcsa és 18 éle van. Kiindulási alapunk egy kocka. A kocka minden lapjának középpontja pedig megfelel az oktaéder csúcsainak.

Kocka felvétele

A tetraéderhez hasonlóan most is egy kocka hálójának elkészítésével kezdjük, majd a 8 csúcs mellé további 6 csúcsot is felveszünk, mégpedig a kocka lapjainak középpontjában. Vegyük fel a kocka éleit a csúcspontok összekötésével.

 

Fóliák

Mivel most nem a Fóliák felvételével kezdtük, korrigáljunk utólagosan. Lapozzunk a Fóliák panelre, és vegyünk fel három fóliát. Az 1. számú fólia legyen a „kocka” nevű, a 2. számú fólia legyen az „oktaéderélek”, majd a 3. számú fólia az „oktaéderlapok” nevű.

Ezután a Csúcsok oldalra lapozva a JOBBEGÉR-GOMB lenyomásával megjelenő menün válasszuk ki az Összes kijelölése parancsot. Ezt követően ugyanitt, a Fólia módosítása / Kijelölt csúcsok módosítása paranccsal állítsuk be, hogy ezek a csúcsok a „kocka” nevű fóliára kerüljenek. Majd ismételjük meg ezeket a műveleteket az Élek panelen is a Kijelölt élek módosítása paranccsal.

Legvégül a JOBBEGÉR-GOMB segítségével állítsuk be az összes oktaéder él fóliaszámát 2. –re , míg az összes oktaéder lap fóliaszámát 3.-ra. Próbáljuk is ki, a fóliák használatát.

Lapok felvétele

Az oktaéder lapokat a csúcsok összekötésével tudjuk felvenni, a szokásos módon.

Oktaéderélek felvétele

Az Eszközök menü/ Élek felvétele lapok alapján paranccsal az oktaéder éleit is rögzíthetjük.

Átnevezés

Projekt adatai vezérlőpanel Alakzatok panelen a JOBBEGÉR-GOMB használatával nevezzük át alakzatunkat, legyen a neve: „oktaéder”.

 

MESEKIRAKÓ

SZENTESKIRAKÓ
PanniWord 2.web
Szentes képekben – régi
FlashMatek